Column Left

3 Eylül 2019 Salı

TAŞ KADAYIF

Sponsorlu Bağlantılar











Sponsorlu Bağlantılar


TAŞ KADAYIF (YASSI KADAYIF)
1,5 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 silme kaşığı irmik
1 su bardağı + 2 kaşık un
Bir çimdik tuz

İÇİ İÇİN
200g ceviz(bıçakla hafif irice kıyalım)

ŞERBETİ İÇİN 
1 su bardağı şeker 
1,5 su bardağı su 
Bir kaç damla limon suyu
Şerbet kaynadıktan 10 dk sonra limonu sıkıp bir iki kaynadıktan sonra ocağı kapatalım
YAPILIŞI
✔Tüm malzemeleri karıştırıp krep hamuru kıvamına getirelim
✔30dk mayalandıralım( 50 derece ısıtıp kapattığınız fırında mayalandırdım)
✔Yapışmaz tavada pankek gibi akıtıp altı çok kızarmadan üstü göz göz olunca bir bez üzerine alalım
✔Sadece alt kısmı pişecek
✔Hazırladığımız taş kadayıflara ceviz koyup
Ağzını iyice kapatalım
✔Bol kızgın yağda kızartalım
✔Kızaran Taş kadayıfları çıkardığımız gibi
Soğuk şerbete atalım.Alt üst edip çıkartalım
✔Yapılışını sola kaydırarak bakabilirsiniz
✔Bayramlarda ,özel davetlerinizde yapabileceğiniz bu tarifi kaydetmeyi unutmayın ✔Bu ölçüden yaklaşık 15 ile 20 adet çıkıyor
Sizin tavaya akıtmanıza bağlı
AFİYET ŞİFA OLSUN 








































Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments