Sponsorlu Bağlantılar
KAFES POĞAÇA1 su bardağı ılık süt
1 dolu yemek kaşığı yoğurt (oda ısısında olacak.Oda ısısında değilse ılık süt ile karıştırabilirsiniz)
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 yumurta(akını içine katacağız sarısını üzerine süreceğiz)
1 instant maya(yarım su bardağı ılık su ile bir tatlı kaşığı toz şekeri karıştırıp mayayı ekliyoruz.Mayayı daha aktif hala getirmiş olacağız.Bir kaç dakikada oluyor.
Köpürünce yaş malzemelere ekliyoruz)
1.5 kaşık toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz(tuzu una koyacağız.Yaş malzemeyle koyarsak mayanın etkileşimini etkiler)
Yaklaşık 3.5 4 su bardağı un.Hafif elimize yapışan bir hamur olacak.Elimize yağ sürüp yapışan hamuru temizleyebiliriz.un kullanmaya gerek yok.En fazla 4 bardak un yeterli olacaktır.
İÇ MALZEME
200g böreklik peynir
Maydonoz
İsterseniz pulbiber
YAPILIŞI
Not aldığım tüm işlemlere uyarak yaş malzemeleri,şekeri yoğurma kabımıza alıyoruz.Unu ölçerek bir başka kaba alıyoruz.Tuzu ekliyoruz.Eleyerek yaş malzemeye ekleyip hamuru yoğuruyoruz.
Elimize hafif yapışan hamur olacak.Elimizi az sıvıyağ sürerek temizleyebiliriz.zCam büyük bir kasealıp üzerini streçleyip örterseniz havayı kesmiş mayalama işlemini çabuklaştırmiş olursunuz.Yada büyük çelik tencereye alıp streçleyip tencerenin kapağını örtün.
Ben fırını 50 derece ısıtıp kapattım.
Mayalamaya bıraktım.Yaklaşık 30 dk mayalandı.İki katına geldi.Dışarda üstü örtülü mayalandıracaksanız 1 saat mayalandırın.
Küçük bezeler yapın.Yumurtayla mandalina arası gibi.Yoksa kocaman poğaçalar olur.
Elinizle yada merdaneyle açıp varsa kafes rulet ile ortasından kesi iç malzemeden koyup
kapatıyoruz.Kapatırken fazla hamur varsa bıçakla kesebilirsiniz.Kafes dileyiniz yoksa
Normal yuvarlak kapatabilirsiniz.isterseniz üzerinden makasla çarpı şeklinde kesik atabilirsiniz.10 dk kadar tepsi mayası alsın yumurta sarışını sürüp önceden ısıtılmış 180 derecede turbo yada alt üst pişirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Reposthttps://instagram.com/cigdemdenlezzetler?igshid=19fuusnqlktlb
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments