Sponsorlu Bağlantılar
ŞÖBİYET TARİFİ1 Yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Bir çorba kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
Aldığı kadar un(kulak memesi yumuşaklığında olacak.Yaklaşık 2.5su bardağı baklavalık #sinangil un kullandım.Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. 16 bezeye ayırıp bol nişastalayıp en az 30dk dinlendirelim
KREMASI İÇİN
2 su bardağı süt
3 kaşık irmik
1 kaşık dolusu nişasta
1 kaşık toz şeker
1 paket vanilya
Süt irmik nişasta şekeri pişirip en son vanilyayı ekleyelip soğumaya bırakalım.
100g iri kıyılmış ceviz
Dinlenen bezeleri nişastayla çay tabağı büyüklüğünde açıp üst üste koyuyoruz.Hepsini birlikte merdaneyle açıyoruz.Arada ters düz ederek açalım.Kare şeklini vermeye çalışalım.5 6 cm lik kareler keselim.
Bir tatlı kaşığı ucuyla kremadan koyalım.İri kıyılmış cevizden koyalım.Üçgen şeklinde kapatıp tepsiye uçların üzerine gelecek şekilde diziyoruz.150g margarini eritip üzerine döküyoruz.180 derece önce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
5 6 damla limon suyu
Şerbeti sıcak şöbiyet sıcak olacak
Şöbiyeti fırına verirken şerbeti pişirelim.
Şerbet kaynayınca hafif orta ateşte pişirelim.
Ocağı kapatmadan 1 2 dk önce 5 6 damla limon suyu sıkalım.
Şöbiyet üzeri güzel kızardığında fırından çıkartalım.Şöbiyette şerbette sıcak olacak şekilde dökelim.
AFİYET OLSUN
Repost https://instagram.com/cigdemdenlezzetler?igshid=8dvt6u5wnr61
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments