Sponsorlu Bağlantılar
Kıymalı Susamlı Börek
-
MALZEMELER
-
4 adet yufka
400gr kıyma
2 adet soğan
3-4 tane sivri biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
Karabiber
-
SOSU İÇİN
-
1 yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı soda
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
-
ÜZERİ İÇİN
Kavrulmuş Susam
-
HAZIRLANIŞI
-
Öncelikle yufkanın iç malzemesini hazırlayın.
soğanları ve sivri biberleri ince ince kıyın.
Bir tavaya sıvıyağı koyarak soğan ve biberleri kavurun ve kıymayı ekleyip karıştırın.
Karabiber, tuz ekleyip kavurmaya devam edin. kıyma harçı kızartılmadan pişirilir ve bir kenara alınır.
Yufkaları ıslatmak için Sos malzemesi iyice karıştırılır.
bir yufkayı masaya açın ve sostan sürün, ikinci yufkayıda üzerine sererek onunda üzerine sostan sürün.
Yufkayı önce 4e bölün sonra her bir parçayı 3 e bölüp kıymalı harçtan koyup sarın.
Diğer iki yufkayıda aynı şekilde yapın.
sardığınız börekleri artan sosa batırıp sonra susama batırın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
önceden ısıtılmış 160 c fırında pişirin.
Afiyet olsun
-
https://instagram.com/zeynkurabiye?igshid=1ozq3elgf4hv9
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments