Pastane usulü ŞEKERPARE tarifiyle sizlerleyim
Tarif
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler225 g margarin
150g pudra şekeri
2 yumurta
15g kabartma tozu
30g irmik(tepeleme 2 kaşık)
30g fındık unu(yaklaşık 35 adet fındık)
500g un
ŞERBETİ İÇİN
1 kilo şeker
6 su bardağı su
4 5 dk kaynattıktan sonra 5 damla limon
Şerbette sıcak şekerparede sıcak olacak
Şerbet sulu gibi geliyor ama değil.Şekerpareyi fırına verdikten 20 dk sonra şerbeti hazırlamaya başlayın.ikiside aynı anda hazır olmuş olması gerekiyor.Şekerpareyi fırından çıkardıktan sonra şerbeti sıcak olarak hemen döküyoruz. Hamurumuzu yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil veriyoruz.Şekil verdikden sonra yağlı kağıt sererek haifçe parmakla hamurları yassılaştıralım.Çatalla çizik atıyoruz.1 yumurta sarısına bir tatlı kaşığı pekmez karıştırıp sürüyoruz.160 derece de
üzeri kızarana kadar pişirip sıcak şerbeti hemen döküyoruz .Şerbetin çekmesini bekliyoruz.Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapıyoruz.
Reposthttps://instagram.com/cigdemdenlezzetler?igshid=1t7vhlyiubkcw
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments