Sponsorlu Bağlantılar
KASIMPATI POĞAÇA
MALZEMELER
Bir su bardağı ılık su
1/2 su bardağı ılık süt
Bir su bardağı sıvıyağ
Bir paket kurumaya
Bir yemek kaşığı toz şekeri
Bir tatlı kaşığı tuz
4.5 su bardağı un
Üzerine sürmek için yumurta sarısı
İÇİ MALZEMESİ
250g kıyma
Bir tane kuru soğan
Birtane kırmızı biber
Bir tane yeşil biber
Tuz, karabiber, pul biber
YAPILIŞI
Hamur malzemeleri bir kaba alınır.Unu yavaş yavaş dökerek hamurumuzu yoğuruyoruz.Yumuşak bir hamur yoğuracağız.
Hafif ele yapışabilir.Üzerine streç gerip üzerini örtüyoruz.Streç örtmemizin nedeni havayla teması kesersek daha sağlıklı mayalama işlemi yapmış oluruz.
İç malzemeyi hazırlayalım Önceden ısıtılmış tavada1 2 kaşık sıvı yağında kıymayı fazla suyunu saldırmadan kavuralım.küçük küp küp doğradığımız soğanı ve biberleri ekleyip kavuralım.Baharatları ekleyelim.
Mayalanan hamuru iki parçaya ayırıp
0.5 kalınlığında açalım
Klasik su bardağından büyük bir bardakla keselim.İç malzemeden koyup ikiye katılıyoruz.Uçlarından birleştiriyoruz.Yağlı kağıt serilmiş yuvarlak tepsiye yanyana az aralıkla diziyoruz.Çiçek şeklini veriyoruz.
Yumurta sarısını sürüyoruz.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
NOT:Orta boy alimünyum tepsi kullandım.
Kelepçeli kalıptada yapabilirsiniz.Hamur fazla gelirse küçük bir kalıpta tekrar yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments