Column Left

3 Eylül 2019 Salı

KADAYIF SARMASI

Sponsorlu Bağlantılar











Sponsorlu Bağlantılar






KADAYIF SARMASI
300 gram kadayıf
Bir su bardağı iri kıyılmış ceviz
150gram kadar tereyağ yada margarin
Arzuya göre bir bardak süt
ŞERBETİ İÇİN
3bardak şeker
3bardak toz toz şeker
Bir iki damla limon suyu
Bu tarif çıtır çıtır oluyor.Siz biraz yumuşak istiyorsanız bir bardak süt ekleyebilirsiniz
YAPILIŞI
Kadayıfı didikleyelim tel tel olsun
Erittiğimiz tereyağı kadayıfa yediriyoruz
 Kadayıfdan birer parça alıp tabağa seriyoruz
Bir parça ceviz koyuyoruz
Yanlardan hafifçe katlayıp sarıyoruz
180 derecede fırında pişiriyoruz
Fırından çıkarttığımızda hemen şerbete batırıp çıkarıyoruz
Ben  şerbetini az seviyorum
Siz isterseniz kaşıkla şerbetten üzerine dökebiliriz  Afiyet olsun....Arefe gününüz mübarek olsun

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments