Sponsorlu Bağlantılar
VİŞNE PELTELİ SÜTLÜ İRMİK TATLISI
🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
VİŞNE PELTE MALZEMESİ İÇİN
🍒Bir kase vişne (ben dondurulmuş kullandım)
🍒2 yemek kaşık mısır nişastası 🍒3 yemek kaşığı toz şeker
🍒2 su bardağı su
MUHALLEBİSİ İÇİN
🍒1litre süt
🍒8 kaşık irmik
🍒9 kaşık toz şekeri
🍒Bir vanilya
🍒10 12 adet Burçak bisküvi ...👉Evde ne varsa onu kullanabilirsiniz
👉Benim gibi kalıpta yapacaksanız önce Vişne peltesini hazırlayın.Yada düz borcamda yapacaksanız muhallebiyi önce hazırlayın. Muhallebi alta vişne peltesini üste dökün.
VİŞNE PELTESİNİN YAPILIŞI👇 🍒Vişne peltesini yapmak için nişastayı suyla açıyoruz.🍒Çekirdekleri ayıklanmış vişnenin üzerine döküyoyoruz. 🍒Şekeri ekliyoruz ve pişiriyoruz.Kalıbımıza kaşıkla akıtıyoruz.🍒Buz dolabında bekletelim.🍒Sıra muhallebiyi hazırlamakta...
İRMİKLİ MUHALLEBİNİN YAPILIŞI
🍒Önce tenceremizin dibi tutmasın diye suyla çalkalayalım
🍒Sütü irmiği şekeri tencere döküp karıştıralım ve pişirelim.🍒En son vanilyalı ekleyelim.🍒Muhallebi kıvamını alınca irice kırdığımız Burçak bisküvileri karıştıralım.🍒Kalıba döktüğümüz dolaptan beklettiğimiz vişnenin üzerine döküyoruz. 🍒Bir kaç saat dolapta bekledikten sonra kalpten çıkarıp yada borcamda yaptığsanız dilimleyip servis yapabilirsiniz.
AFİYET ŞİFA OLSUN.HAYIRLI İFTARLAR 🌹🌹
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments