Sponsorlu Bağlantılar
Tarhana yapmak istermisiniz
Malzeme
1 kilo kapya kırmızı biber
1 kilo domates
1kilo kuru soğan
1 kilo yoğurt (ben yarısını süzme yoğurt kullandım)
3 4 kaşık biber salçası (ben organik ev yapımı kullandım)
1 demet nane
1 ekmek hamuru
Tuz
Yaklaşık 4yada 5 kilo un
Bu ölçüden un kilosu kadar çıkar
YAPILIŞI
Tüm malzemeyi (biber domates soğan nane )rondodan geçirip
biraz suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Fazla un almasın diye pişiriyoruz.isterseniz pişirmedende yapabilirsiniz
Soğuduktan sonra mayayı parça parça ekleyin
Yoğurdu ekleyin
Tuzunu ve unu ekleyin
Ele yapışan hafif katı bir hamur olacak
Derin geniş bir kapta yapalım ki mayalanma işleminde taşma yapabilir
2 .günde hamur biraz yumuşaksa biraz daha un ekleyip yoğurun
4 gün boyunca sabah akşam mayasını indiriyoruz havasını almış olacağız
4. günden itibaren artık kabarmıyor zaten
Güneş görmeyen gölge bir yerde temiz örtü üzerine tahta kaşıkla akıtalım
Akıtma işi bitince üzerleri biraz kurumaya başlayınca elinizle ezin inceltin
Daha çabuk kuruyacaktır.kuruma işlemi bir günde oluyor
Arada bir ters düz edelim
İçi tam kurumadan elinize ufalamaya çalışın
Fazla kurursa ufalamaya zorlanırsınız
Biraz daha kuruyunca rondodan geçirin biraz nemli olduğundan yaş kısımları iri halde toplanacaktır
Elekten geçirelim iri olanları biraz daha kurutalım ve tekrar rondodan geçirelim
Bir kaç gün karıştırarak kurutma işlemini yapalım
İyice kuruduğundan emin olursanız toplayın 🍀🍀🍀🍀AFİYET OLSUN
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments