Column Left

3 Eylül 2019 Salı

BALON EKMEK

Sponsorlu Bağlantılar











Sponsorlu Bağlantılar







BALON EKMEK

Malzemeler
İki su bardağı ılık su
bir çay bardağı sıvı yağ
bir yemek  kaşığı yoğurt
bir tatlı kaşığı tuz
bir yemek silme şeker
bir paket instant maya
Aldığı kadar un (yaklaşık 700g 750 g)
Tüm malzemeleri karıştırarak unu yavaş yavaş ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Streç örtüp havasını kapatalım.50 derece ısıtılmış kapatılmış fırında 30 dk dışarda ústü örtülü bir saat mayalandırın.Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.Tezgahı hafif unlayarak merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.Büyük çaydanlık kapağıyla keserim. Hepsi bir ölçü olmuş olur.  Yaklaşık 16 adet çıkıyor.Tepsi mayası içinde 10 15 dk bekletilir. Önceden ısıtılmış 200 derecede pişirelim.beş dk da pişiyor .Fırınızın pişirme durumuna göre 1 2 dk daha bekletebilirsiniz.Afiyet olsun





























Repost https://instagram.com/cigdemdenlezzetler?igshid=ea7rzwaqzumk





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments