Column Left

30 Ağustos 2019 Cuma

Kurabiye🍩

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
















Kurabiye🍩
Malzemeler
1 paket Margarin ( Oda Sıcaklığında )
1 Yumurta
1 su bardağı Nişasta
1 su bardağı +3 Kaşık Pudra Şekeri
1 paket Vanilya
4 su bardağı Un
1 paket Kabartma Tozu
1 paket bitter Çikolata ( 80 Gr )
Hindistan Cevizi ve Yeşil Fıstık Tozu
Hazırlanışı
Margarin, nişasta, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve 2 su bardağı kadar unu karıştırma kabına alın ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. ( Kıvamı tutturana kadar un ilave edin, bu hamur yaklaşık 4 su bardağı ile kıvam alıyor.) Unu en başta 2 su bardağı ekleyin ve devamında azar azar ilave etmeye devam ederseniz aradığınız kıvamı bulmanız kolay olacaktır. Hazırladığınız hamurdan cevizden küçük parçalar koparın ve AY şekli vererek yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizerek, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. ( Fırında fazla tutmayın aksi taktirde kurabiyeleriniz kuruyacaktır, fırında en fazla 20 dakika kalmalı.
Son olarak çikolatayı benmari usulü eritip kurabiyelerin ucunu ilk önce erittiğiniz çikolataya ardından seçtiğiniz fıstık yada hindistan cevizine batırarak soğumaya bırakın.
AFİYET OLSUN;)

https://instagram.com/zeynkurabiye?igshid=1od1au6qhnzyx
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments