Column Left

30 Ağustos 2019 Cuma

Profiterol

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
























Profiterol

Malzemeler
1 Su bardağı su
1 Su bardağı Un
3 Yumurta
Yarım paket margarin
KREMASI:
5 Bardak süt
7 Kaşık Un
3 Çay bardağı şeker
1 Vanilya
Üzeri İçin: 1 Paket Çikolata sosu
1 poşet kremşanti
Hazırlanışı
 Kremşanti hariç, MUHALLEBİ PİŞİRİLİP SOĞUTULUR.
İçine toz kremşanti konup mikserle iyice çırpılır bir kenara alınır.
-
HAMURU İÇİN SU KAYNATILIR, İÇİNE MARGARİN EKLENİR. MARGARİN ERİYİNCE UN İLAVE EDİLİR 3-4 DAKİKA DAHA PİŞİRİLİR. (Yapışmaması için devamlı ocakta karıştırılır.) PİŞİNCE 10 DAKİKA DİNLENDİRİLMEYE BIRAKILIR. SOĞUYUNCA İÇİNE YUMURTALAR TEKER, TEKER İLAVE EDİLİP MİKSERLE ÇIRPILIR. ELDE EDİLEN HAMUR ÇAY KAŞIĞI DOLUSU ALINARAK TEPSİYE TOPLAR HALİNDE DİZİLİR VE 160 DERECEDE KIZARANA DAKAR PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA BICAK YARDIMIYLA ÇAPRAZLAMA AYRILMAYACAK ŞEKİLDE KESİLİR VE ORTASINA HAZIRLANMIŞ KREMADAN KONULUR. HAZIRLANMIŞ PROFİTEROLLERİN ÜZERİNE ÇİKOLATA SOSU ÜZERİNDEKİ TARİFE GÖRE PİŞİRİLİP SICAKKEN DÖKÜLÜR.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments