Column Left

29 Ağustos 2019 Perşembe

Kalp Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar









Kalp kurabiye

250 Gr yumuşak margarin
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağı nişasta
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Yumurta
Alabildiği kadar un
Üzeri İçin
80 Gr Bitter çikolata
Hindistan cevizi
Fıstık yada süsleme şekerleri
Hazırlanışı
Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun.
Unu yavaş yavaş ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edin.
Ele yapışmayacak ama sert olmayacak kıvamda.

Hamurun yarısını tezgahta merdane 1cm kalınlığında açın. İstediğiniz şekil kalıbı ile bastırarak çıkartın. Diğer kalan gamuruda aynı şekilde hazırlayarak
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılış 160C fırında Üzerleri kızarmadan pişirin.
Bitter çikolatayı rendeleyin benmari usulu eritin.
Eriyince altını kısın. Kurabiyeleri birer birer çikolataya batırıp sonra fıstığa bulayın ve tabağa dizin. (Ben renkli şeker kullandım.)
Çikolataları donunca servise hazır.
Afiyet Olsun;)




Reposthttps://instagram.com/zeynkurabiye?igshid=7ju3sxq47tnm







Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments