Sponsorlu Bağlantılar
Muhallebili Kadayıf
———
Malzemeler
350 gr kadayıf
Üç Kaşık dolusu tere yağ veya margarin
Dört Kaşık toz şeker
İki Fincan fındık içi yada ceviz içi
MUHALLEBİSİ:
Bir Litre süt
Bir buçuk Su bardağı şeker
Beş Kaşık un
Bir Vanilya
Bir Poşet Krem Şanti
————
Hazırlanışı
Krem şanti hariç muhallebinin malzemeleri bir tencerede pişirilir. Ilınınca toz halinde krem şanti ilave edilip muhallebi mikserle çırpılır soğumaya bırakılır. Kadayıfları tel tel açıp tepsiye yayalım 250 derecede kızarmıcak şekilde alt üst ederek kurutuyoruz. kuruttuğumuz kadayıfları avuclayarak kırıyoruz. Genişce bir tavaya yağımızı koyup eritiyoruz. Üzerine kadayıfları döküp kavurmaya başlıyoruz toz şeker ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. İyice kızarmaya başlıyan kadayıfımıza ceviz yada fındık içini ilave ediyoruz. istediğimiz koyu rengi elde edince ocaktan alıyoruz. Orta boy borcama kadayıfın yarısını sıcakken döküp elimizle düzeltip bastırıyoruz. 👇🏼
soğuyan muhallebiyi orta kısma döküyoruz. geri kalan kadayıflarıda üzerine serpip elimizle düzeltip hafifce bastırıyoruz. Buz dolabında 1-2 saat bekletip servis yapıyoruz.
NOT: Arzuya göre muhallebi pişerken içine damla sakızı kata bilirsiniz.
——-
Repost https://instagram.com/zeynkurabiye?igshid=1i90uwja3qbnn
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments