Column Left

30 Aralık 2018 Pazar

PUDİNG SOSLU ISPANAKLI KEK

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar






PUDİNG SOSLU ISPANAKLI KEK 
250 gr kadar ıspanak
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı haşlanmış ıspanak püresi
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
2 -2,5 su bardağı un
1 paket çilekli puding
Süt
 Ispanakların yaprakları ayrılıp haşlanır. Robotta çekilip püre haline getirilir.
Keki için yumurta ve şeker eriyip köpük köpük olana kadar çırpılır. Sıvı yağ ve süt eklenip tekrar çırpılır. Ispanak püresi eklenip yine çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek ilave edilir. Hafifçe karıştırılır.
 Dikdörtgen borcam katı yağ ile yağlanır. Kek hamuru boşaltılır. 175° önceden hafif ısınmış fırında kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir.
Kek pişerken puding üzerindeki tarife göre hazırlanır.
 İlk sıcağı çıkan kekin üzerine ılımış olan puding yayılır. Tamamen soğuduktan sonra üzeri strech ile örtülüp buzdolabına kaldırılır. Bir gece beklerse iyi olur. Afiyet olsun 

Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments