Column Left

30 Aralık 2018 Pazar

PATATES KAVURMASI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar






PATATES KAVURMASI
4-5 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Zeytinyağı
Toz sumak
Bir tutam maydonoz
Bir kaç dal yeşil soğan






Öncelikle patatesler haşlanır. Kabukları soyulup ezici ile iyice ezilir.
Maydanozlar ve yeşil soğanlar ince ince kıyılır.
Yanmaz tencereye soğan minik minik küpler halinde doğranır. Zeytinyağ ilave edilip kavrulur. Salçalar da eklenip 1-2 dakika daha kavrulur. Ezilmiş patatesler eklenir. Ve 15-20 dakika kadar kısık ateşte yağ, salça, patates iyice birbiriyle özleşene kadar devamlı karıştırılarak kavrulur. ( Bu kısımda nasıl olsa kavruldu yeter artık diyip ocağın altını kapatmayın. Ne kadar uzun kavrulursa o kadar lezzetli oluyor. )
Son olarak sumak, maydanoz ve yeşil soğan eklenir. Şöyle bir karıştırılarak ocağın altı kapatılır. Ilıkken nefis 👌 Şiddetle tavsiye ediyorum

Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments