Sponsorlu Bağlantılar
FINDIKLI ÇİKOLATALI PASTA
Keki için:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı dolusu sıvı yağ
1 çay bardağı dolusu su
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Keki ıslatmak için:
1,5 su bardağı süt
Krem şanti kısmı:
2 paket kremşanti
1,5 su bardağı soğuk süt
Ganaj için:
1 paket sıvı krema
2,5 paket çikolata ( toplam 200gr )
1 çay bardağı ufalanmış fındık
Keki için yumurta ve şeker krema kıvamı alıncaya kadar çırpılır. Su ve sıvıyağ eklenip tekrar çırpılır. Son olarak katı malzemeler elenerek karışıma aktarılır. Hafifçe karıştırıldıktan sonra katı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür. 175° önceden hafif ısınmış fırında pişirilir.
Kek pişerken kremşanti ve ganaj hazırlanır. Toz haldeki kremşanti ve süt kıvam alana kadar çırpılır. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırılır. Ganaj için krema kaynatılmadan ısıtılır. İçine parçalanmış çikolatalar eklenip ocağın altı kapatılır ve karıştırılarak eritilir. Buzdolabına kaldırılır.
Pişen kek ilk sıcağı çıktıktan sonra süt ile ıslatılır.
Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine kremşanti sürülür. Sosun içine rahatça akması için dilimlenir. Ganaj dolaptan çıkarılır, içine fındıklar eklenir ve kaşıkla kekin heryerine gelecek şekilde yayılır.
Dolapta 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edilir. Afiyet olsun
Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments