Sponsorlu Bağlantılar
KARAKIZ PASTASI
Keki için:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un (kontrollü ekleyin, akışkan bir kıvamı olmalı)
1 su bardağı kavrulmuş fındık (iri çekilmiş)
Sosu için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşı kakao
Yarım su bardağı kavrulmuş fındık (iri çekilmiş)
Önce keki yapılır. Şeker ve yumurta birlikte 5-6 dakika boyunca çırpılır. İçine sıvı yağ ve süt eklenir tekrar çırpılır. Sonra un, kabartma tozu vanilya ve kakao elenerek eklenir ve karıştırılır. Son olarak kavrulmuş fındık da ilave edilip hafifçe karıştırılır. Karışım katı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür. Hava kabarcıklarının çıkması için tepsi bir kaç kez tezgaha vurulur. Ve 160° önceden hafif ısınmış fırında pişirilir.
Kek pişerken sosu yapılır. Fındık hariç bütün malzemeler ocağa alınır, karıştıra karıştıra eritilir. Karışım kaynayınca ocaktan alınır. İçine fındıklar eklenir. Ve soğumaya bırakılır.
Kek piştikten sonra fırından çıkartılır, üzerine kürdanla delikler açılır. Bu arada sosta ılımış olur. Sıcak kekin üzerine ılımış olan sos gezdirilir. Sos içine çektikten sonra dilimlenip servis edilir. Afiyet olsun
Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments