Column Left

30 Aralık 2018 Pazar

JÖLELİ BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar

JÖLELİ BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ 
1 paket muzlu jöle 
3 adet muz 
Yarım paket robotta çekilmiş bebe bisküvisi
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ ya da margarin









 Muzlu jöle üzerindeki tarife göre hazırlanır. Islatılmış silikon kalıba boşaltılır. Üzerine doğranmış muzlar eklenir. Donmaya bırakılır.
 Muhallebisi için süt, şeker, un ve nişasta tencereye alınır. Devamlı karıştırılarak pişirilir. Göz göz olunca ocaktan alınır. İçine tereyağı ve vanilya eklenip çırpılır. Soğumaya bırakılır.
 Muhallebi ılıdıktan sonra yarısı jölenin üzerine boşaltılılır. Üzeri düzlenir. Üzerine ufalanmış bisküviler serpiştirilir. Kalan muhallebi de bisküvilerin üzerine dökülür ve tatlı buzdolabına kaldırılır. Ertesi gün ya da 4-5 saat sonra kalıp servis tabağına ters çevrilir ve tatlı dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun

Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments