Sponsorlu Bağlantılar
FRAMBUAZLI CHEESECAKE
2 paket Eti Burçak bisküvi
2 yemek kaşığı öğütülmüş fındık
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
400 gr labne peynir ( suyunu süzün )
200 gr krem peynir ( Pınar beyaz )
1 su bardağı şeker
1 paket sıvı krema
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 su bardağı frambuaz
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
İsteğe göre şeker
Bisküvileri ve fındıkları mutfak robotunda çekin. İçine eritilmiş tereyağ ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıbın içerisine yağlı kağıt serin. Bisküvili karışımı tabana bastırarak yayın. İyice yayılması ve üzerine gelecek peynirli harcın içine karışmaması için bir çay bardağı yardımıyla bastırın. Buzdolabına kaldırıp yarım saat dinlendirin.
Labne, krem peynir, krema ve şekeri çukur bir kapta düşük devirde çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip çok fazla olmamak kaydıyla çırpın. Unu ve vanilyayı ekleyip hafif bi karıştırın. Dolaptan çıkardığınız kalıp üzerine yayın. Biraz yere vurup içindeki kabarcıkların çıkmasını sağlayın. Kalıbın etrafını aliminyum folyo ile sarınki cheesecake in kenarları yanmasın.
Önceden ısınmış 160 derece fırına cheesecake i sürün. Üzerinin çatlaması için fırının en altına ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su koyun. 1 saat 10 dakika kadar pişirin. Fırını kapattıktan sonra kapağını hiç açmadan yarım saat bekletin. Bu süre sonundada kapağını hafif aralayıp araya tahta kaşık koyun. Bi yarım saatte böyle bekletin. Daha sonra dışarıya çıkarıp oda ısısında bekletebilirsiniz. Tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra buzdolabına kaldırıp 1 gece dinlendirin.
Ertesi gün sosunu yapın. Frambuazları robottan geçirip içine su , nişasta ve şeker ilavesiyle ocağa alıp pişirin. İyice ılıdıktan sonra cheesecake üzerine döküp servis edebilirsiniz. Yapımı hiç zor değil, sadece birkaç aşaması var ☺️ Afiyet olsun
Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments