Column Left

30 Aralık 2018 Pazar

GOFRETLİ BİSKÜVİLİ PASTA

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar






GOFRETLİ BİSKÜVİLİ PASTA 
2 paket petibör bisküvi
2 paket dokuz kat çikolatalı gofret 
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı nescafe
1,5 yemek kaşığı toz şeker
Kreması için:
1 poşet sade krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 paket labne
2 yemek kaşığı pudra şekeri
5 yemek kaşığı nutella







İlk önce ılık su, nescafe, toz şeker bir tabak içinde karıştırılıp eritilir.
Kelepçeli kalıba strech serilir. Bisküviler tek taraflı olarak nescafeli karışıma batırılıp kalıbın yanlarına ve tabanına döşenir.
Krema için süt ve krem şanti kıvam alana kadar çırpılır. Labne ve pudra şekeride eklenip mikserle güzelce karışması sağlanır. Hazırlanan krema ikiye bölünür. Bir tanesine nutella eklenip karıştırılır.
Sade olan krema alınıp kalıba bisküvilerin üzerine düz bir şekilde serilir.Gofretlerde sırayla nescafeli karışıma batırılıp beyaz kremanın üzerine döşenir.
Gofretlerin üzerine nutellalı krema dökülüp düzeltilir.
En üste bisküviler yine tek taraflı olarak nescafeli karışımla ıslatılıp dizilir. Her tarafının kapanması sağlanır.Pastanın üzeri strechle örtülüp buzdolabında iki üç saat dinlenmeye bırakılır.Servis tabağına alınıp ters çevrilir ve üzerindeki strech çıkarılır.
Servisten önce 10-15 dakika derin dondurucuda bekletirsek dilimlenmesi daha kolay oluyor. Afiyet olsun şimdiden ,

Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments