Column Left

21 Eylül 2018 Cuma

ISPANAKLI GELİN PASTASI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar









ISPANAKLI GELİN PASTASI

🍰🎂🎂🍰Keki için🎂🍰
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ıspanak püresi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
🎂🍰Keki ıslatmak için🎂🍰
1 su bardağı süt
🎂🍰Muhallebisi için🎂🍰
1 litre süt
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet toz kremşanti
🎂🍰Üzeri için🎂🍰
Hindistan cevizi
🎂🍰HAZIRLANIŞI🎂🍰
Keki için öncelikle tüm malzemeler oda ısısında olmalı.Yumurta ve şekeri çırpma kabına koyup, yaklaşık 5 dakika çırpın.Diğer mazemeleri ilave edip, iyice çarptıktan sonra yağlanmış kare borcama yayın.Önceden ısıtılmış 175 derelik fırında kontrollü şekilde pişirin(benim fırınımda 30 dakikada pişti)Fırından çıkan keki 5 dakika dinlendirdikten sonra 1 su bardağı sütü eşit şekilde üzerine dökün.O sütünü çekerken muhallebisini hazırlayın.Toz kremşanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın.İyice karıştırıp, ocağın üzerine alın ve kaynama noktasına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayınca bir iki dakika daha pişirip ocaktan alın.Hiç bekletmeden vanilya ve toz kremşantiyi ekleyip mikserle çırpın.Kekin üzerine eşit şekilde yayıp, üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirin.Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp, vaktiniz varsa bir gece yoksa 4-5 saat buzdolabında dillendirip servis edin.Aynı ölçülerde dikdörtgen borcamdada hazırlayabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🤗💕


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments