Sponsorlu Bağlantılar
🌹BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI🌹
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kakaolu petibor bisküvi
🌹Üzeri için🌹
Çikolata veya meyve sosu
🌹Hazırlanışı🌹
İrmiği, şekeri, sütü ve hindistan cevizini tencereye koyup, kaynama noktasına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.Kek kalıbınızı streç folyoyla kaplayıp irmikli muhallebinin tamamını içine boşaltın ve spatula veya kaşık yardımıyla üzerini düzleyin. Hiç beklemeden, bisküvileri kenar kısımlardan başlayarak muhallebinizin dibine doğru sırayla batırın. Ardından irmik tatlınız ılındıktan sonra buzdolabına kaldırıp iyice soğutun.Soğuyan irmik tatlınızı servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın.Meyve veya çikolata sosu döküp dilediğiniz gibi sunuma hazırlayın.
Streç folyo yöntemini tatlıyı kalıptan çıkartma konusunda tereddüt yaşayan takipçilerimiz için paylaştım. Ben kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlama veya kalıbı sudan geçirme yöntemini kullanıyorum. Slikon kalıp kullanılırsaniz bunların hiç birine gerek yok.Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments