Column Left

23 Ağustos 2015 Pazar

Tiramisu

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


Tiramisu
Malzemeler
1 paket (400 gr kedidili bisküvi)
Islatmak için 1 su bardağı süt
3 tatlı kaşığı nescafe
3 tatlı kaşığı toz şeker
Kreması için;
3 bardak süt
3 kaşık un
1 kaşık nişasta
2 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 paket labne peyniri
Üzeri için;
Kakao
Hazırlanışı
İlk olarak muhallebimizi hazırlıyoruz. Bunu için labne peyniri hariç bütün krema malzemelerini bir tencerede çırpıyoruz iyice ve ocağa koyuyoruz. Muhallebimizi karıştırarak pişiriyoruz. Sadece kaynatıp çekmeyeceğiz ocaktan, biraz daha koyulaşması için bekleyeceğiz. Bu sürede hep karıştırın.
Pişen muhallebimizin içine bir paket labneyi ekleyip iyice çırpıyoruz tekrar. Kremamız ne sıcak ne soğuk olmalı, ılık olmasını bekliyoruz (dumanı gitsin üstünden) 1 bardak sütümüzü ısıtıp içine kahvemizi ve şekerimizi ekleyip karıştırıyoruz. Sütümüzü soğumaya bırakıyoruz. Isıtmadaki tek amaç kahve erisin.
Sütümüzü bir tabağa döküyoruz ve kedidili bisküvilerimizi sütümüze batırıp çıkarıyoruz. Sütün içinde çok bekletmeyin, kurabiyeler çok yumuşuyor. Nasılsa muhallebi de yumuşatır ve bekleyince de yumuşar.
Kedi dillerimizi kare borcama bir sıra diziyoruz ve üzerine muhallebinin yarısını döküp tekrar bir kat kedidili ve muhallebi döküyoruz. Tatlımız hazır. Bir gece önceden yapılırsa çok daha güzel oluyor. En az 5 saat buzdolabında bekletin. Servis ederken üzerine kakao eleyin.Şerife'nin mutfağı'na Teşekkürler









Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments