Column Left

23 Ağustos 2015 Pazar

İçli köfte

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


İçli köfte
Malzemeler
Dışı için:
2 su bardağı ince kısırlık bulgur
1 yemek kaşığı yemek biber salçası
Kırmızı biber
Tuz
1 yumurta
1 su bardağı un
Şekil vermek için:
Su
İç harcı için:
400 gr kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
Ceviz (ben bir su bardağından biraz az kullandım)
Tuz, pul biber, kırmızı biber, kimyon
1 iri soğan
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Hazırlanışı
İlk olarak kıymamızı teflon bir tavaya alıp kavuruyoruz, suyunu bıraktığı zaman kıymaya küçük küçük doğranmış soğanı da ilave edip birlikte kavuruyoruz. Pişince ocaktan alıp salçayı, baharatları ve kırılmış cevizleri ekleyip karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Bulgurumuzu kısır yapar gibi bir kaba alıp üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyip üzerini örtüp suyu çekmesi için 10 dakika dinlendiriyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğuruyoruz, 10 dakika kadar.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak önce elimizde yuvarlayıp avucumuzun içine alıyoruz ve parmağımızla bastırıp incelterek açıyoruz resimdeki gibi. Bu aşamada elinizi ıslatırsanız kolaylaşır işiniz.
İç harcımızdan içine koyup kenarlarını kapatıp elimizle formunu vereceğiz.
Tüm içli köfteler bitince yağımızı kızdıracağız. İlk içli köftelerimizi yağa koyduktan sonra ocağı biraz kısacağız ki yanmasınlar. Bu şekilde hepsini kızartacağız.Şerife'nin mutfağı'na Teşekkürler






Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments