Column Left

23 Ağustos 2015 Pazar

Yumuşak Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


Yumuşak Poğaça
Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
2 yumurta akı
Tuz (damak zevkinize göre)
1 tatlı kaşığı şeker
2 paket kuru pakmaya (küçük paket)
Aldığı kadar un
Üzeri için
2 yumurta sarısı
Çörek otu
İçi için
Beyaz peynir
Maydanoz
Hazırlanışı
Hamur malzemelerinin hepsini derin bir kaba alıp yoğurun ve 1 saat kadar üzeri kapalı bekletin
Dinlenmiş hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve merdane yardımıyla açın.
Daha sonra resimdeki gibi çizikler atın.
Alt kısmına iç harçtan yerleştirip rulo halinde sarın ve uçlarını birleştirin.
Fırın kağıdı serili tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün çörek otu serpin 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Şerife'nin mutfağı'na Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments