Column Left

11 Temmuz 2015 Cumartesi

Peynirli Rulo Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


Peynirli Rulo Poğaça
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (ben yaklaşık 4 buçuk su bardağı kulandım sizde farklı olabilir)
İç harcı için:
Beyaz peynir
Maydanoz
Pul biber, karabiber
Üzeri için;
1 yumurta (sarısı ve beyazı)
1 yemek kaşığı süt
Peynirli Rulo Poğaça Tarifi'nin Yapılışı
İlk olarak yoğurma kabımıza ılık sütümüzü ve mayamızı alarak mayamızı iyice eziyoruz. İçinde daha sonra şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Tuzu ve eritilmiş tereyağını da ekleyerek karıştırıyoruz ve yavaş yavaş unumuzu ilave ediyoruz. Hamurumuz yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak. Un miktarı değişebilir o yüzden azar azar un koyarak yoğurun.
Hamurumuzu daha sonra dinlenmeye bırakıyoruz. Ben fırını 50 dereceye ayarlayarak yoğurduğum hamuru kabıyla fırına koydum, bu şekilde çok daha çabuk kabardı. Ama üzerini örtüp de normal bir şekilde de mayalanmasını bekleyebilirsiniz.
Daha sonra hamuru 4 eşit parçaya ayırın ve 4 beze haline getirin. İlk bezemizi açıyoruz ve hamurun üzerine ilk olarak yumurta ve sütü çırpıp hafif sürüyoruz. Daha sonra peynir, maydanoz, pul biber ve karabiberden hazırladığımız harcı serpiyoruz.
Hamuru rulo haline getiriyoruz ve uçlarını tutarak yırtılmayacak şekilde biraz daha uzatıyoruz. Hamuru (mecburi değil) daha sonra hamuru eşit parçalar halinde kesip yağlı kağıt serdiğimiz yada yağladığımız fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Poğaçalarımızın üzerine hafif bastırıyoruz ki kabarırken fazla yukarı doğru kabarmasın. Üzerine yumurta ve sütü iyice çırpıp sürüyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Şerife'nin mutfağı'na Teşekkürler





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments