Column Left

4 Eylül 2019 Çarşamba

KAŞARLI POĞAÇA

Sponsorlu Bağlantılar











Sponsorlu Bağlantılar



KAŞARLI POĞAÇA
MALZEMELER
✔125g tereyağ (oda sıcaklığında)
✔2 yumurta (2 yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz. Hamura sadece aklarını kullanıyoruz)(oda sıcaklığında olacak)
✔1 su bardağı süt(ılık olacak)
✔1 su bardağı su ( ılık olacak)
✔Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ ✔1 paket kuru maya (instant)
✔1 paket kabartmatozu
✔2 yemek kaşığı şeker
✔2 tatlı kaşığı tuz ( silme)
✔Un.Elenmiş olacak (Yaklaşık 4 5 bardak un kullanıyoruz.3 bardaktan sonra azar azar ekeyelim.yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim)Un markadan markaya değişir fazlasıda olabilir azıda dikkatli kullanalım
✔Kaşar (siz istediğiniz malzemeden yapabilirsiniz.Beyaz peynirli yapmak isterseniz içine bir yumurta akı karıştırın.Peynirin akmasını önlemiş oluruz)
✔Ayrıca 50 gr kadar tereyağına
 ihtiyacımız var. (Yuvarlıyacağımız poğaçaların içine süreceğiz)
YAPILIŞI
Yoğurma kabında tüm malzemeleri karıştırıp elenmiş unu azar azar dökerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru eşit parçada koparıp yuvarlıyalım
Elimizle açıp bir çay kaşığı tereyağ parça halinde sürelim. Kaşarı içine koyup kapatalım.Kapattığımız kısım alta gelecek şekilde koyalım.
Tüm hamuru bu şekilde yapalım
Fırın tepsisine dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim
Turbo fırını önce 70dereceye ayarlıyoruz.
15dk 70 derede mayalanmasını bekliyoruz
Sonra 180 derecede pişiriyoruz
Normal fırında pişireceksek fırını 5dk ısıtıp fişini çekin tepsi mayasını alınca fişi takıp pişirmeye devam edin  Afiyet Şifa Olsun💜

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments