Column Left

11 Temmuz 2015 Cumartesi

Pratik Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


Pratik Poğaça
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Beyaz peynir
Pratik Poğaça Tarifi'nin Yapılışı
İlk olarak sütümüzü ısıtıyoruz, sadece ılık olacak. Ilık sütümüzün içinde mayamızı eritiyoruz iyice ve hamurumuz için gerekli olan diğer malzemelerimizi de ekleyerek yumuşacık ama ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Üzerine temiz bir havlu koyarak DİNLENDİRİYORUZ. Hamur kabarınca hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp fırın kağıdı serilmiş yada yağlanmış tepsiye diziyoruz ve bu şekilde üzerine bez sererek tekrar 20 dk bekletiyoruz. Hamurumuz biraz daha bu şekilde kabarsın. (20 dk kadar)
Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve 3 parça beyaz peyniri hamurun üzerine iyice bastırıyoruz (yoksa pişince düşer) Yumurtalı olan kenarlarına da susam yada çörek otu serpiyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.Şerife'nin mutfağı'na Teşekkürler



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments