Walnuss-Tahin-Schnecke / Tahinli Cevizli Çörek
Sponsorlu Bağlantılar
TarifMalzemeler
Hamuru için (1 tepsi için)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kuru maya
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yumurtanın akı
aldığı kadar un (yumuşacık hamur olacak)
İçine sürmek için:
1 çay bardağına yakın sıvıyağ
1 çay bardağına yakın ceviz
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı tahin (İçi haşhaşlı da yapılabilir)
Üzerine sürmek için:
1 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Öncelikle ılık süt ve su bir kaba alınır. İçerisine maya, şeker ve yumurtanın akı konur. Maya eridikten sonra azar azar un eklenerek yoğurmaya devam edilir. Yumuşak bir hamur yoğurulur ve kabarana kadar sıcak bir ortamda dinlendirilir.
Not: Hamuru sıvıyağ ile yağlayıp öyle dinlenmeye bırakalım.
Hamuru tezgaha almadan önce çok az sıvıyağ ile yağlanır. Ellerde az yağa batırarak hamur büyükçe yani dikdörtgen şeklinde açılır.
İçine sürmek için hazırladığımız tahin-sıvıyağ-şeker karışımını üstüne sürülür ve cevizi de üstüne serpilir.
4 eşit parçaya keselim ve üst üste koyalım ve ellerimizle tek bir büyük parçaya açalım.
Açtığımız bu parça uzunlamasına keselim ve burma şekli verelim.
Tepsiye dizelim ve yumurta sarısını sürelim. 30-45 dakika tepside mayalanmaya bırakalım.
200 derecelik fırında pişirelim, üstü kızarmaya başlayınca 180 dereceye düşürelim.
Afiyet olsun
Repost
https://instagram.com/gulsen_atmaca?igshid=rbet0u8kh5m0
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments