Column Left

2 Eylül 2019 Pazartesi

Fındıklı Yaş Pasta

Sponsorlu Bağlantılar











Sponsorlu Bağlantılar
Nusstorte / Fındıklı yaş pasta
Ablam'a... Pandispanya için:
4 adet yumurta beyazı
4 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı soğuk su
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
100 g şeker
75 g un
50 g mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
50 g ince çekilmiş fındık
Ara katlarına sürmek için 6-8 yemek kaşığı dilediğiniz marmelat, örn. frambuaz, çilek...vs.

800 ml sıvı krema
2 paket paradirscreme vanilya (İster agar ağar kullanarak sade çırpın kremayı, ister dilediğiniz tatlandırıcıyı kullanın, ben vanilya kremalı tercih ettim)

Kenarları ve üzeri için 100 g kadar krokan.
Süslemek için fındık.

Hazırlanışı
Yumurta aklarına soğuk su ilave edilir ve kar gibi olan kadar çırpılır. Sonra şeker, vanilya şekeri ve tuz ilave edilerek krema kıvamına gelene kadar bir müddet daha çırpılır.
Ardından yumurta sarıları tek tek ilave edilir ve her yumurtadan sonra kısa bir süre çırpılır.
Un, nişasta ve kabartma tozu elenerek karışıma eklenir.
Yumurta söndürülmeden yavaş hareketlerle karıştırılır.
En son çekilmiş fındık ilave edilir ve karıştırılarak hamura yedirilir. Hamur 26 cm’lik kalıba boşaltılır.
Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede alt/üst ayarda 30 dakika pişirilir.
Sıcakken üzeri temiz bir bezle örtülür ve soğumaya bırakılır.
Soğumuş olan pandispanya 3 parçaya ayrılır.
Bu ara krema da hazırlanır.
İlk kat pandispanyaya marmelat sürülür ve üstüne krema sürülür. İkinci kat için de aynı işlem uygulanır. Üçüncü kat pandispanyayı da koyduktan sonra kalan kremayla pastanın hertarafı kaplanır ve her bir dilimin üstüne gelecek şekilde krema sıkılır. Üzerlerine fındık yerleştirilir.
Kenarları ve orta kısmı fındık krokanla kaplanır.
1 gece buzdolabında bekletelim.

Afiyet olsun
Reposthttps://instagram.com/gulsen_atmaca?igshid=1h0cwk1ddi80t


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments