Column Left

1 Eylül 2019 Pazar

Sultan Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar













 Sultan Tatlısı  (unlu)
 Hamuru İçin
125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri(200 ml bardak ölçüm)
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un(200 ml bardak ölçüm)
Şerbeti İçin
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker(200 ml bardak ölçüm)
Birkaç damla limon suyu
Üzeri İçin
Ceviz
Haşhaş
Not:Şerbet ılık,tatlı sıcak olacak.  Yapılışı;
Şerbet için Şekeri suyu bir tencerye koyun kaynasın. Kaynayan şerbete limon sıkıp 4 dakika kaynatıp altını kapatın.
Hamurun malzemerinden yumurta, yağ, pudraşekeri elinizle yoğurun üzerine diğer malzemeleri katıp yumuşak bir hamur elde edin. Yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde hamurlar avucunuzda yuvarlayıp haşhaşa buşayıp tepsiye dizin üzerlerine. Cevizleri hafifce batırıp önceden ısıtılmış 150c fırında pişirin. Püşen sıcak tatlının üzerine ılık yada soğuyan şerbeti döküp iki saat dinlendirin afiyet olsun....
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments