Column Left

1 Eylül 2019 Pazar

Açma🧡

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar















Açma🧡 Malzemeler

2 Yumurta
2 Buçuk Su bardağı ılık su
1 Paket yaş maya
6 Yemek kaşığı şeker
Göz kararı tuz
Aldığı kadar un

Üzeri İçin

2 Yumurta sarısı
Susam
Hazırlanışı
Öncelikle bir kasede mayayı yarım çay bardağı ılık su ile erit.
Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun.
Unu ilave ederken hamurun ayarını elinize yapışmayacak şekilde biraz sert hamur yoğurun.
Üzerini nemli bezle örtüp mayası gelinceye kadar bekletin.
Ortalama 2-3 saatte mayası geliyor.
Mayası gelen hamuru bir kez daha yoğurup şekillendirmeye başlayın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartık uzun şekilde yuvarlayın.
Tezgahın üzerini biraz sıvı yağ ile yağlayın.
Elinizdeki hamuru tezgahta uzunca açın.
Açtığınız hamurun ortasına 1 çay kaşığı yumuşak margarin sürüp hamuru döndürüp birbirine yapıştırın.
Tepsiye aralıklı olarak dizin, Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve o şekilde yeniden mayalanmaya bırakın.
Tepside mayası gelmiş açmaları, önceden ısıtılmış 160C üerleri kızarana dek pişirin.
Fırından çıkınca üzerlerini bir bezle örtüp soğumaya bırakın.
Afiyet Olsun;)
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments