Sponsorlu Bağlantılar
LAZ BÖREĞİ (ŞERBETLİ)
MALZEMELER
Muhallebisi için:
1kg süt
2 adet yumurta
1.5 su bardağı un
3 su bardağı toz şeker
1 vaniilya
HAMURU İÇİN:
2 yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
yarım cay bardağı sıvı yağ
4/5 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
biraz limon
HAZIRLANIŞI:
Muhallebinin yapılışı: Sütü, şekeri, yumurtayı, unu karıştırarak pişirin. Pişirdikten sonra içine vanilyayı ekleyin ve soğumaya bırakın.
Şerbeti kaynatıp soğutun.
Nişasta hariç hamuru yoğurun, yarım saat dinlendirin. Hamuru 3 e bölün, böldüğünüz hamuruönce birini nişasta serperek baklava yufkası acar gibi acın. Önce merdane ile sonrada oklava ile büyütün. fazla ince olmayacak. Açtığınız yukayı 10 santim genişliğinde şeritlere bölün.
Her şerit yufkanın başına bir çorba kaşığı dolusu muhallebi koyun ve muska şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine 3-4 kaşık tere yağı eritip dökün.
170 C Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca şerbetini üzerlerine gezdirin, üzerini kapatıp ılınmaya bırakın.
NOT: Bu börek tatlısı ılık iken güzel oluyor. Mümkünse piştiği gün tüketin.
Afiyet olsun:))
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments