Column Left

1 Eylül 2019 Pazar

LAZ BÖREĞİ (

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
















LAZ BÖREĞİ (ŞERBETLİ)

MALZEMELER

Muhallebisi için:

1kg süt

2 adet yumurta

1.5 su bardağı un

3 su bardağı toz şeker

1 vaniilya

HAMURU  İÇİN:

2 yumurta

1 tatlı kaşığı limon suyu

yarım cay bardağı sıvı yağ

4/5 su bardağı un

1 su bardağı nişasta

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

biraz limon
HAZIRLANIŞI:

Muhallebinin yapılışı: Sütü, şekeri, yumurtayı, unu karıştırarak pişirin. Pişirdikten sonra içine vanilyayı ekleyin ve soğumaya bırakın.

Şerbeti kaynatıp soğutun.

Nişasta hariç hamuru yoğurun, yarım saat dinlendirin. Hamuru 3 e bölün, böldüğünüz hamuruönce birini nişasta serperek baklava yufkası  acar gibi acın. Önce merdane ile sonrada oklava ile büyütün. fazla ince olmayacak. Açtığınız yukayı 10 santim genişliğinde şeritlere bölün.

Her şerit yufkanın başına bir çorba kaşığı dolusu muhallebi koyun ve muska şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine 3-4 kaşık tere yağı eritip dökün.

170 C Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca şerbetini üzerlerine gezdirin, üzerini kapatıp ılınmaya bırakın.

NOT: Bu börek tatlısı ılık iken güzel oluyor. Mümkünse piştiği gün tüketin.

Afiyet olsun:))
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments