Sponsorlu Bağlantılar
SU BÖREĞİ (PEYNİRLİ)
Tarif
7 yumurta
Yarım fincan sıvıyağ
2 kaşık yoğurt
Tuz
Aldığı kadar un (unu eleyerek kullanalım.Yoğurdukca unu ekliyelim
✔Hamurumuz ne sert ne yumuşak olacak)
✔İyice yoğurduğumuz hamuru 14 bezeye ayırıp üzerine temiz buzdolabı poşeti örtüp en az 1 saat dinlendirelim ✔Bezeleri tek tek incecik açalım
Açma işlemi bitince ✔200g tereyağını eritelim
Bir yandan büyük geniş tencerede su kaynatılır tuzunu koyalım (tuz miktarı bol olsun hamurun erimesini önler) ✔Yağlanmış tepsiye önce kuru sonra haşlanmış yufkaları seriyoruz. ✔Aralarına 2 yemek kaşığı tereyağ gezdiriyoruz.
✔6.yufkadan sonra bir kuru yufka seriyoruz
✔500gr beyaz böreklik peyniri seriyoruz.
✔Tekrar haşlanmış yufkaları seriyoruz.
✔Aralarına yağ dökmeye unutmuyoruz. ✔Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dk sonra 180 derecede güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
✔Arada tepsiyi pişen yerine göre çevirin . Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments