Sponsorlu Bağlantılar
Engelshaar mit Haselnüssen und Zuckersirup / Kaymaklı ve Fındıklı Kadayıf
Malzemeler
500 g taze kadayıf
250 g tereyağı
200 g iri çekilmiş fındık
150 g kaymak
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzeri için
Antep fıstığı
İlk olarak şerbet için gerekli malzemeler 20-25 dakika kaynatılır ve ılınması için kenara alınır.
Sonra tereyağı eritilir ve doğranmış kadayıfın üzerine dökülür. Tereyağı kadayıfla iyice harmanlanmalı ki kadayıfın her tarafı yağlansın.
Kadayıf ikiye bölünür ve bir yarısı dikdörtgen borcama iyice bastırılır.
Kaymak ince şekilde bütün kadayıfın üzerine dağıtılır ve fındık da üzerine serpilir.
Kalan kadayıf fındığın üzerine serpilir ve tekrar iyice bastırılarak düzlenir.
200 derecelik fırında alt üst ayarda iyice kızarana kadar pişirilir, bizim fırınımızda yaklaşık 50 dakika sürdü.
Fırından çıkan tatlımızı ilk sıcağı çıkana kadar bekletilir. Sıcaklığı çıkan tatlının üzerine ılınmış şerbet dikkatlice dökülür ve soğumaya bırakılır.
Arzuya göre antep fıstığı ve dondurma ile servis edilir.
Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments