Kaşarlı sucuklu simit
Malzemeler;
Sponsorlu Bağlantılar
Yarım paket eritilmiş margarin
Bir su bardağı sıvıyağ
Bir su bardağı ılık süt
Bir su bardağı ılık su
Bir yumurta
İki yemek kaşığı toz maya
Bi tatlı kaşığı tuz
Üç yemek kaşığı şeker
Un
İÇİ İÇİN : Kaşar peyniri ve sucuk Kullanılır.
ÜZERİ İÇİN :
Beş yemek kaşığı pekmez
susam
Hazırlanışı
Süt ısıtılır, ılık üte 1 çay kaşığı toz şeker ve maya dökülüp 3dk bekletilir.
Hamur için verilen malzemelerin hepsi karıştırılır ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.
Bir saat kadar dinlendirilir.
Pekmez katı ise iki kaşık su ile sulandırılır.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır elle yuvarlak şekilde açılır arasına kaşar rendesi ( sucuk) konularak iki ucu birleştirilir ve birleştirilen yer alta gelecek şekilde tutulur poğaçanın üst kısmı pekmeze batırılır ve susama bulanır tepsiye konularak keskin bir bıçakla üzerleri çizilir .
Yarım saat kadar da tepside bekletilir iyice ısınmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun
https://instagram.com/zeynkurabiye?igshid=oa6qplvby4mq
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments