Column Left

2 Eylül 2019 Pazartesi

Bienenstich / Ballı Badem Pastası

Sponsorlu Bağlantılar











Sponsorlu Bağlantılar
Bienenstich / Ballı Badem Pastası

Tarif
Malzemeler

Keki için:
Dört yumurta
150 g şeker
Bir vanilyalı puding tozu
100 g un
Bir paket kabartma tozu
200 g file badem
Kreması için:
600 ml sıvı krema
Bir paket krem şanti tozu
Bir Paradiescreme Vanille ( vanilya aromalı dolgu kreması veya pişmeli olmayan vanilyalı pastacı kreması)

ayrıca iki vy üç yemek kaşığı bal
Hazırlanışı

Kek için yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpılır. Ardından diğer malzemeleri de, file bademleri hariç, eklenir ve çırpılır.
26 cm lik kalıba kek harcı dökülür ve file bademler üzerine serpilir.
180 derecelik fırında alt üst ayarda üzeri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirilir.
Piştikten sonra soğmaya bırakılır.

Krema için bütün malzemeler kar haline gelene kadar çırpılır.

Soğuyan keki alt kısmı bıraz daha kalın bırakılacak şekilde bölünür.
Kekin alt bölümün pasta çemberin içine oturturulur. Kremanın hepsi içine boşaltılır ve düz bir şekilde sıvanır.
Kekin üstü 12 eşit parçaya dilimlenir ve kremanın üzerine dizilir.
Son olarak 2-3 yemek kaşığı bal, mikrodalgada çok ısıtalarak, biraz sıvı haline getirilir.
Balı bir kaşık yardımıyla bütün kekin üzerine eşit şekilde yayılır.
Bir gece buzdolabında dinlendirilir.

Afiyet olsun

Repost https://instagram.com/gulsen_atmaca?igshid=sxnffiuvxdng


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments