Column Left

5 Eylül 2019 Perşembe

Antepfıstıklı Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar













Antepfıstıklı Kurabiye
▪️200 gr yumuşatılmış margarin
▪️1 su bardağı pudra şekeri
▪️1 yumurta
▪️Yarım çay bardağı sıvı yağ ▪️1 çaybardağı antepfıstığı içi (rondodan çekmeden bıçakla küçük küçük doğradım)
▪️1 çay bardağı rendelenmiş beyaz çikolata
▪️1çay bardağı rendelenmiş bitter çikolata
▪️1 çay kaşığı kabartma tozu
▪️Aldığı kadar un
Üzeri için;
▪️1kare paket sütlü çikolata

Un ve pudra şekerini karıştırıp yoğurmaya başlayın. Yumurta ve sıvı yağı ekleyin. Un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce Hamuru yoğurun. Sonra fıstıkları ekleyin. En son çikolataları ekleyin ve çok fazla yoğurmayın artık, çikolatalar eliniz ısısıyla çok erimesin. Tezgahınıza uzun bir streçfilm serin ve hamurunuzu rulo şeklinde sarıp buzluğa kaldırın 1 saat bekletin. Sonra 1 parmak kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. 180 derecede ısınmış fırında pişirin... İlk çıktığında yumuşak olacaktır ama tamamen soğuyunca kıtır kıtır olacaktır. Üzerini benmari şeklinde erittiğiniz sütlü çikolata ile süsleyebilirsiniz....
Yapacak olanlara kolay gelsin...
Afiyet olsun... 💖

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments