Column Left

27 Ağustos 2019 Salı

Üç Renkli Kup Tatlı

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar











Üç Renkli Kup Tatlı

Malzemeler
1lt sut
3 yemek kasigi nisasta
2 yemek kasigi un
Yarim su bardagindan biraz fazla tozseker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket bitter cikolata
1.5 yemek kasigi mavi haşhaş
1 paket krema (200ml)
-
Çilek peltesi için:

Yarım kg çilek

4 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı mısır nişastası
-
YAPILIŞI;

1lt sut
3 yemek kasigi nisasta
2 yemek kasigi un
Yarim su bardagindan biraz fazla tozseker
1 yumurta ve vanilyayı telle iyice çırpıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
-
Pişen muhallebiyi ikiye bölün.
Birine sıcakken bitter çikolatayı kırıp iyice eriyene kadar telle çırpın.
-
1paket kremanın yarısını çikolatalıya, diğer yarısında, sade muhallebiye katıp mikserle ayrı ayrı çırpın. Bu işlemden sonra haşhaşı sade muhallebiye katıp iyice karıştırın.
-
Kuplarınız varsa kupalara yoksa uygun bardaklara çikolatalı muhallebiyi biraz biraz bölüştürün ve üzerlerini düzeltin.
-
Sade haşhaşlı muhallebiyide ikinci kat olarak aynı şekilde bölüştürün.
Buz dolabına koyun.
-
Çilekli pelte;

Çilekleri rondodan geçirin ve tencereye alın üzerine diğer malzemeleri katıp sürekli karıştırarak pişirin.
-
Buzdolabında ki kupları çıkartıp pelte sıcakken üzerlerine bölüştürün ve tekrar buzdolabına kaldırın.
-
Bir gece bekletip servis yapmadan önce Hindistan cevizi ve çilek ile süsleyin.
Afiyet olsun😋
-

https://instagram.com/zeynkurabiye?igshid=1px4axmp5ti97
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments