Column Left

27 Ağustos 2019 Salı

Limonlu ve Labne peynirli Muhallebi -

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar












Limonlu ve Labne peynirli Muhallebi
-
Malzemeler

1 paket 200gr labne
1 yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1lt  süt
-  Limon Peltesi
-
Yarım su bardağı limon suyu (2 limon yeterli olacaktır)
Yarım su bardağı su
1su bardağı limonata
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme değil)
yarim çay kaşığı zerdecal -
Yapılışı

Yumurta tencereye kırılır. Üzerine şeker eklenerek çırpılarak özdeşleşmeleri sağlanır. Nişasta, un ve vanilyam eklenerek karıştırılır.

Aynı yönde sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kısılarak 5dakika kadar pişirilir. İlk sıcağı çıkınca muhallebinin içerisine Labne eklenerek mikser ile, en yüksek hızda 5 dakika kadar çırpılarak krema hazırlanmış olur. Servis kaplarının üçte biri kadar krema doldurulur.
üstlerinde bir parmak kadar boşluk bırakın (Limon peltesini dökücez)

Diğer tarafta pelte için tüm malzemeleri bir sos tenceresine koyup karıştırın, sonra kısık ateşte karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Hazırladığınız limon peltesini muhallebilerin üzerine paylaştırıp soğumak üzere dolaba kaldırın. -

#zeynkurabiye
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments