Sponsorlu Bağlantılar
Schokoladenkuchen / Duble Çikolatalı Kek
Malzemeler
4 tane oda ısısında yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı dolusu kakao
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 avuç dolusu damla çikolata
Üzerinin sosu için
100 ml sıvı krema
130 g bitter çikolata
Yumurtalar, şeker ve vanilya şekeri iyice köpürene kadar çırpılır.
Süt ve sıvıyağ eklenir ve tekrar çırpılır.
Kakao, un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir ve homojen bir kıvam alana kadar çırpılır.
Pasta kalıbı yağlanır ve unlanır ve kek harcı içine boşaltılır.
Üzerine damla çikolata serpilir.
175 derecelik fırında alt üst ayarda yaklaşık 55 dakika pişirilir.
Pasta tamamen soğumaya bırakılır.
Kreması için sıvı krema kaynamaya yakın ocaktan alınır ve içersine çikolata ilave edilir. Çikolata eriyinceye kadar karıştırılır.
Soğumuş kekin üzerine çikolata sos gezdirilir. Çikolata sos donduğunda servise hazırdır.
Afiyet olsun 😋
#gulsenatmaca
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments