Sponsorlu Bağlantılar
Etimekli çikolata soslu tavuk göğsü tatlısı
Malzemeler
Şerbeti için
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Tavuk göğsü muhallebisi için
1 lt süt
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya şekeri
Krem şanti katmanı için
1 su bardağı süt
2 poşet krem şanti
Ganaj için
200 ml sıvı krema
160 g sütlü çikolata
1 paket etimek dikdörtgen borcama dizilir.
1 su bardağı şeker tavada kısık ateşte karamelize rengi oluncaya kadar ara ara karıştırılıp şeker eriyince 1,5 su bardağı suyu yavaşça ekleyip karıştırılır. Kaynayıp şeker eriyince etimekler sıcak olarak ıslatılır.
Muhallebi için bütün malzemeler karıştırılıp pişirilir. Ardından 5 dakika mikserle çırpılır ve etimeklerin üzerine yayılır. Soğuması için bir kenara alınır.
1 su bardağı süt ile 2 poşet krem şanti çırpılır ve soğumuş muhallebinin üzerine eşit bir şekilde yayılır.
Buzdolabına soğumaya koyulur ve bu arada ganaj hazırlanır.
200 ml sıvı krema ısıtılır ve içine 160 g sütlü çikolata (bitter de olabilir) koyulup eritilir.
Ganaj soğuduktan sonra pastanın üzerine yayılır ve 1 gece buzdolabında soğutulur.
Arzu edildiği gibi süslenir ve servis edilir.
Afiyet olsun 😋
#gulsenatmaca
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments