Column Left

27 Ağustos 2019 Salı

Pastane Usulü Islak Kek🥮

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar












Pastane Usulü Islak Kek🥮

Vereceğim tarif tek ölçü ben iki ölçü kullanıp bayağı büyük bir tepsi yaptım bu yüzdende kalınlığı ideal görünüyor
-
Malzemeler;
4 yumurta ( yumurtalar küçükse 5 adet )
1 su bardağı süt
1 buçuk su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu

Sosu için;
3 su bardağı süt
3 yemek aşığı toz şeker
2 yemek kaşığı  kakao
50 gr. sütlü çikolata
1 paket çikolata sosu

Hazırlanışı;
Yumurtaları karıştırma kabına kırın,şekeri ekleyip 5-6 dakika çırpın.
Krema  kıvamına  gelince, oda sıcaklığındaki süt ve sıvıyağ ekleyip bir tık daha karıştırın.
Un,kakao,vanilya ve kabartma tozunu  bu karışımın üzerine eleyerek ilave edip tekrar karıştırın.
Fırın tepsisini güzelce  yağlayın.
Kek karışımını fırın kabına boşaltın ve önceden ısınmış 150C fırının alt üst ayarında  40 -45 dakika pişirin.
Kürdanla kontrol edip  pişince fırından alın.
Kek pişerken sosu hazırlayın.
Sos için sütü tencereye boşaltın.
Kakao,şeker ve çikolataları  üzerine ekleyip ocağa alın ve çikolata eriyene kadar ısıtın.
Pişen keki fırından alın ve  üzerine  delikler açıp dilimleyin.
İlk sıcaklığı giden kekin üzerine  sosu gezdirin ve çekmesini bekleyin.
-
3 bardak süte bir poşet çikolata sosu döküp pişirin.
Pişen sosu bekletmeden kekinizin üzerine yayın ve soğumaya bırakın.
🥮bu tür kekler buzdolabında 5-6 saat beklerse daha güzel olacaktır.
Afiyet olsun

#zeynkurabiye
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments