Column Left

28 Ağustos 2019 Çarşamba

Limonlu chessecake

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar













Limonlu chessecake (çiz kek)
- 250 gramlık petibör bisküvi veya burçak bisküvide kullanabilirsiniz. 2 çorba kaşığı kadar tereyağı (80-100gr )
-
Chees-cake’in iç dolgusu için malzemeler -
2 buçuk su bardağı süzme yoğurt 200 gr labne  peyniri
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı tepeleme nişasta 3 adet yumurta 1 adet limonun rendesi
-
Chessecake Limon sosu için -
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 adet limonun rendesi Yarım çay bardağı limon suyu 1 çorba kaşı tepeleme nişasta
Yarım çay kaşı zerdeçal
-
Chessecake Nasıl Yapılır
-
Çiz kekin Tabanı için önce  bisküvileri mutfak robotundan iyice geçirin, eritilmiş tereyağını ekleyip iyice yedirin.
yağlı kağıt serilmiş kek kalıbının içine döküp çorba kaşığıyla tabanına bastırarak yerleştirip iyice düzeltin
kekin iç  dolgusu için süzme yoğurdu  çukur bir kaba alalım mikser ile iyice çırpalım üzerine labne  ilave edip çırpmaya devam edin toz şekeri ilave edip  çırpın unu ve nişastayı  kremaya ilave edip karıştırın yumurtaların tek tek ilave edin çırpın  üzerine limonun rendesini  ilave edip kremayı güzelce karıştırın kek kalıbına dökün kalıbı bir iki defa hafif bir şekilde sarsın krema düzgün bir şekilde içine yayılsın ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında  fırında tam 60dakika pişirin. (Duruma göre çok az da pişirebilirsiniz)  piştiktikten sonra çiz keki fırından çıkartın ılıdıktan sonra buzdolabında
1 saat dinlendirin tabi bu arada kesinlikle kenarındaki fırın kağıdını çıkarmayın çünkü sosu döküldüğünde kenarlara akmasın.
-
Limonlu  sos için -
limon suyu, şekeri,suyu, nişastayı,zerdeçallı güzelce pişirin karıştıra karıştıra kaynatın ve ocaktan alın Chessecake’nin  üzerine döküp yayın buz dolabında 3-4 saat  dinlendirin etrafindaki kagitlari dikkatlice  kaldirip dilimleyin ve servis yapin servis yapın.



https://instagram.com/zeynkurabiye?igshid=1x33qhynk2zbb

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments