Column Left

26 Ağustos 2019 Pazartesi

Hira Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar











Hira Tatlısı
Şerbeti kaynatmadan yapılan tarif... yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
Bulamak için irmik
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
bir tatlı kaşığı kadar limon suyu
Yoğurma kabına malzemeleri alıp yoğuralım. Çok yumuşak, ele yapışan bir hamur olacak.
Tatlımızı şekillendirmeye geçelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve gerekiyorsa elinizi hafif yağlayıp yuvarlayın.
Yuvarladığınız hamurları irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
170 derece fırında altı üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Bende yaklaşık 25 dakika pişti.

Şerbeti için şekeri ve suyu bir kaba alarak şeker eriyene kadar karıştıralım. Çabuk erimesi için suyu sıcak da kullanabiliriz, tekrar soğutmak şartıyla...
Bir miktar limon suyu da eklenir ve şerbet kaynatmadan hazırdır.

Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbet tatlılarımızın üzerine dikkatlice dökülür ve şerbeti çekmeye bırakılır. Yani Tatlımızın ilk sıcağı çıkmış,
şerbetimiz soğuk olmalıdır.
Hira tatlısını servis öncesi dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun 😋

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments