Column Left

26 Ağustos 2019 Pazartesi

Midye Baklava

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar











Midye Baklava

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı nişasta
aldığı kadar un
1 kabartma tozu
1 çimdik tuz
arasına serpmek için nişasta
içine serpmek için fındık kırığı veya ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Süt, yoğurt, yağ, sirke ve yumurtayı bir kaba alıp karıştırın. Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamuru 12 eşit parçaya bölüp beze yapın ve yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen hamur bezelerini nişasta serperek tek tek tabak büyüklüğünde açın.
Aralarına nişasta serperek üstüste koyun. En üste nişasta serpmeyin.
Merdane ile büyütebildiğiniz kadar büyütün.
Açtığınız hamuru sıkıca rulo yapın.
Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin.
Kestiğiniz her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın. (çok kalın olmayacak şekilde)
Ortasına bir parça ceviz veya kırılmış fındık koyup bastırmadan kapatın.
Diğer parçalarada aynı işlemi uygulayın, tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin.
200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartın.
Şerbeti için malzemeleri karıştırıp kaynatın ve tamamen soğumaya bırakın.
Kızaran tatlımızın ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.
Yaklaşık 4-5 saat sonra tatlı servise hazır.

#Gülsen atmaca teşekkürler

Afiyet olsun 😋
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments