Column Left

27 Ağustos 2019 Salı

Hazır Baklavalık Yufkadan Kolay Baklava -

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar











Hazır Baklavalık Yufkadan Kolay Baklava
-
Tarifi İçin Malzemeler
1 paket baklavalık yufka (800gr).
İçi İçin:

1 Büyük kase ceviz veya Fındık içi.
Yufkaların Arasına Sürmek İçin:

200 gr tereyağı,

Şerbeti için;
4 su bardağı şeker,
4 su bardağı su,
1 dilim limon.
-
Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım.
Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 15-20 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım.

Tavaya tereyağını koyalım.

Kısık ateşte karıştırarak eritelim.

Yağın üzerinde oluşan köpükleri temizleyelim.

Yufkaları tepsinizin ebatlarına göre yuvarlak bir kalıpla keselim.

Yağladığımız borcama ya da tepsiye iki adet yufkayı yağlamadan üst üste yerleştirelim.

Kestiğimiz yufkaların kenarlarından artan parçaları 3-4 adet olacak şekilde yağlayıp borcama bitene kadar yerleştirelim.
-
Bu parçalar bittikten sonra yufkaların üzerine eşit şekilde ceviz içi yada Fındık serpelim.

Kalan yuvarlak yufkaları  yağlamadan üst üste borcama yerleştirelim.

Yufkanın üzerine fırça ile yağ sürelim.

Yufkaların kenarlarını düzeltip resimdeki gibi dilimleyelim.

Dilimledikten sonra kalan yağı üzerine eşit şekilde dökelim.

Önceden ısıtılmış 200° fırının alt rafında 20 dakika pişirelim.

Süre sonunda orta rafa alıp 20 dakika daha pişirelim. 40-45 dakika arasında pişiyor.

Pişen tatlının dilimlenmiş yerlerinden tekrar geçelim.

İlk sıcaklığı çıkan tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökelim.

Baklavamız servise hazır.

#zeynkurabiye
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments