Sponsorlu Bağlantılar
Damat pastası
Kek İçin;
3 yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı Un
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Vanilya
1 Kabartma tozu
Yarım çay bardağı ılık su
3 Kaşık kakao 👉🏻Keki Islatmak İçin👈🏻
1su bardağı süt 👉🏻MUHALLEBİSİ👈🏻
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 paket kremşanti 👉🏻üzeri için👈🏻
Kakao
Fıstık
YAPILIŞI;
Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip bir iki dk daha çırpıp yağlanmış büyük dikdörtken borcama eşit miktarda yayıp. Önceden ısıtılmış 160C fırında pişirin. Sıksık kontrol edip üzerinin kurutmayın. Kürdanla kontrol edip yapışmıyorsa pişmiştir..,
👉🏻fırından çıkan sıcak kekin üzerine kaşıkla 1su bardağı sütü gezdirip soğumaya bırakın.
👉🏻muhallebiyi pişirip soğutun. Soyuyan muhallebiye toz kremşantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın.
👉🏻 muhallebiyi kekin üzerine yayıp buz dolabında 1-2saat dinlendirin.
👉🏻üzerini süslemek için yağlı kağıtları şerit halinde kesip tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
👉🏻üzerine kakaoyu serpip kağıtları iki ucundan tutup kaldırın. Kalan beyaz kısımlara fıstık tozu yada fındık veya hindistan cevizi serpip servis yapın. Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments