Sponsorlu Bağlantılar
REÇELLİ KEDİ DİLİ TATLISI
Tabanı için:
2 paket kedi dili bisküvi
1 kase süt
Ara katı için:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağ
1 paket toz krem şanti
Üzeri için:
2 su bardağı reçel ( vişne,kiraz, çilek, böğürtlen vs. Ben sarı kiraz reçeli kullandım )
2 su bardağı su
4 yemek kaşığı nişasta
Gerekirse şeker
Süslemek için:
Hindistancevizi
Tarif büyük boy dikdörtgen borcam içindir.
Bisküvileri sütle ıslatarak tepsiye dizin.
Ara katı için vanilya, tereyağ ve krem şanti hariç bütün malzemeleri ocağa koyup karıştıra karıştıra pişirin. Piştikten hemen sonra vanilya ve tereyağı ilave edip karıştırın. 5-6 dakika sonra toz kremşantiyi ekleyip mikserle çırpın. Karışımı bisküvilerin üzerine dökün.
Reçel, su ve nişastayı bir tencere içerisinde ocağa koyun. Karıştıra karıştıra pişirin. Gerekirse biraz şeker ilave edin.
Reçeli ılıttıktan sonra soğumuş olan krema üzerine döküp düzleyin. Tam olarak kıvamını bulması için 3-4 saat mümkünse 1 gece dinlendirin. Seviyorsanız hindistancevizi ve krem şanti ile süsleyin. Afiyet olsun
Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments